dinsdag 14 juli 2015

Sinzig - Bacharach (96km)

Dag vier vandaag, en dat is het punt waarop de benen zich er bij neerleggen dat dat fietsen precies niet direct gedaan gaat zijn. Geen protesterende knieën meer dus, olé! Voor we op onze fietsen sprongen, werden we eerst nog getrakteerd op een royaal ontbijt. Pistolets, croissants, een omelet, vers appelsap, alweer een feest! Onze banden werden zelfs gecheckt en bijgepompt, vijfsterrenservice!

We waren al snel weer bij de Rijn, en vanaf vandaag is de juiste weg vinden niet meer zo moeilijk omdat we natuurlijk gewoon de rivier volgen. In Koblenz waren we even in de war omdat de Moezel zich daar ook komt moeien, maar dan is er gelukkig het boekske nog en dat heeft altijd gelijk! Vandaag hebben we geen regenjas nodig gehad, die 20 verdwaalde regendruppels trotseerden we met gemak. Na de middag kwam zelfs de zon er af en toe door, wat de rotweerdag van gisteren ruimschoots goedmaakte. Er zat helaas meer in de lucht dan alleen die 20 regendruppels en wat zonnestralen. De beestjes en de pollekes hadden blijkbaar een soort van nationale feestdag vandaag. Ontelbare vliegjes en ondeugende blaadjes vlogen in onze ogen, oren en decolletés.

Om zes uur waren we op de camping, waar we nog een schoon plaatske naast een picknicktafel vonden. De Hollandse buren bekeken ons maar scheef toen we onze fietsen ertegen parkeerden en al ons gerief erop begonnen uit te laden. "Lekker hè, zo'n tafel voor al je spullen?" kwam er uiteindelijk uit. We zijn bijna 100% zeker dat het ironisch was...

Aangezien de tafel dan toch voor ons alleen was, hebben we maar ineens Meusgewijs voor een feestmaal gezorgd. Daarna was het tijd voor onze yoga-sessie en een strandpaletwedstrijd met als inzet: de afwas. Lies mepte vakkundig het balletje over den draad, en zo werd de Kim gebombardeerd tot blogster van de dag. Nu nog wat foto's bijsmijten, en jullie zijn weer helemaal mee!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten