dinsdag 21 juli 2015

Mulhouse - Basel (40km) - Eiken (87km)

De wekker stond nog maar eens op halfzeven, want vandaag hadden we weer een deadline te halen. Om 13u16 zou de trein uit Basel vertrekken en we hadden een goeie 40 km te gaan. Onze wegbeschrijving die we gisteren uitgebreid hadden uitgedokterd en uitgeschreven hadden was al een eerste stap, maar nu moesten we het natuurlijk nog effectief uitrijden. 

De dag begon al goed: regen! In plaats van op ons gemakske in te pakken en te ontbijten, moest dus eerst die tent zo snel mogelijk afgebroken worden zodat die nog wat kon drogen voor we ze zouden opvouwen. Gelukkig was er in de sanitaire blok een ruimte speciaal voorzien om je was te laten drogen, dus die palmden we even volledig in met onze tassen. Tijdens ons ontbijt zagen we de lucht steeds lichter worden en tegen dat we iets na acht uur vertrokken, vielen er nog maar een paar druppels uit de lucht.


De wegbeschrijving was top, dus we geraakten probleemloos tot in Basel. Onze laatste 40 km samen, daar moesten we toch een beetje een feest van maken. Alle hits passeerden nog eens de revue, en dat ging gepaard met de nodige dansmoves op de fiets. Sommige voorbijgangers deden vrolijk mee, en andere waren precies niet zo blij met de verstoring van hun rust. Of misschien waren ze niet zo'n fan van "Diep" van Get Ready en "Hedonism" van Skunk Anansie. Wij feelden ons good dus zongen uit volle borst mee en waren blij dat we niet al headbangend in het kanaal belandden.

En dan ineens was het gedaan: station van Basel, eindpunt voor Kim. Vanaf hier gaat Lies alleen verder helemaal Zwitserland rond. Maar de plannen voor volgend jaar zijn alvast gesmeed!

Nadat Kim vertrokken was met de trein, begon ik aan het volgende avontuur, een fietstochtje rond Zwitserland. Het was eventjes zoeken om het startpunt van de route te vinden en meteen ontdekte ik ook dat dit boekske niet altijd gelijk heeft. Als je route 3 moet volgen volgens het boekje, dan betekent dat eigenlijk dat je nummer 7 moet volgen. Het is ook weinig gedetailleerd beschreven, maar dankzij de goede bewegwijzering ben ik het spoor maar één keer kwijt geweest (gelukkig maar even verkeerd gereden, we gaan niet verder doen zoals vorige week en bij elke dagetappe 30 à 40 km bijlappen).

De fietsroute loopt weer grotendeels langs de Rijn. In Basel waren er heel wat mensen met een fishbag in de Rijn aan het zwemmen. Da's misschien nog een plan voor voor het einde van de reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten